Приватне акцiонерне товариство Кременчуцька виробничо-торговельна фiрма "Кремтекс"

Код за ЄДРПОУ: 00309699
Телефон: (05366) 74-26-70
e-mail: kremteks@ukr.net
Юридична адреса: 39600, Полтавська обл.,м.Кременчук, вул. 29 вересня 11/19
 

Річний звіт за 2010 рік

Опис бізнесу(текстова частина)

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) З 1945року веде свою iсторiю ЗАТ КВТФ "Кремтекс" В 1945роцi був органiзований мiськпромкомбiнат №1 з парком обладнання в 15 одиниць i чисельнiстю працюючих-45чоловiк.На початку 50-х рокiв швейний цех був розширений,також додатково органiзованi:пiдготовчий,розкрiйний,експерементальний цехи.Загальна чисельнiсть працюючих на той перiод становила 450чоловiк.В швейних цехах виготовляли жiночi та дитячi сукнi з бавовни та вовни,шкiльнi форми для дiвчат,чоловiчi сорочки.Крiм цього виготовляли ватнi тiлогрiйки та хутровi жилети.
11липня 1963 року на базi швейних цехiв мiськпромкомбiнату i Градижського райпромкомбiнату створено Кременчуцьку швейну фабрику.Кiлькiсть працiвникiв зростає до 767чоловiк,асортимент значно розширився.В 1975роцi стає до ладу нова швейна фабрика-чотири-поверхове примiщення,в якому розмiщенi:пiдготовчий,розкрiйний,експерементальний,два швейних цехи,склади.На фабрицi є їдальня,актовий зал,медичний кабiнет.Умови працi значно покращилися,потужнiсть пiдприємства пiдвищується,а кiлькiсть працюючих сягае до 1259 чоловiк.
Фабрика повнiстю спецiалiзується на виготовленнi жiночих та дитячих суконь та халатiв.
В 1976роцi швецна фабрика ввiйшла до складу Полтавського швейного об'єднання "Ворскла".
В червнi 1991року трудовий колектив фабрики вирiшує вийти зi складу об'єднання.З того часу пiдприємство працює самостiйно,має стабiльнi замовлення i необхiднi ресурси для його виконання.
Щоб зберегти людський потенцiал i виробничi потужностi у роки економiчної кризи пiдприємство розпочинає працювати на замовлення iноземних партнерiв на давальницькiй сировинi.Для цього пiдприемство за свої кошти проводить технiчне переобладнання виробництва.На давальницькiй сировинi пiдприємство працює з 1994року.
Нинi "Кремтексу"не бракує iноземних замовникiв.З нами працюють вiдомi у свiтi фiрми Нiмеччини-"Умлауф i Кляйн","Хенке" i Францiї -"Ленер Крдiєр" постiйно розмiщуючи свої замовлення.З давальницької сировини пiдприємство виготовляє жiночий одяг:сукнi,блузи,спiдницi,жакети,штани,комплекти.Залежно вiд сезону змiнюється складнiсть виробiв.
Частково пiдприємство працює на ринок України. Має 22 оптових покупцiв по Українi. Об'єм реалiзованої продукцiї-1005тис.грн. Об'єм випущеної продукцiї-5578 шт,їх собiвартiсть складає 660тис.гр
Про організаційну структуру емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом До складу товариства входять: управлiння, виробничi цехи, вiддiли, склади, об'єкти соц. побуту, медпункт, ремонтi майстерн
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Пропозицiї не надходил
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Метод нарахування амортизацiї - прямолiнiйний, метод оцiнки вартостi запасiв - по середньозваженiй собiвартостi, метод облiку та оцiнки вартостi фiнансових iнвестицiй - нема
Текст аудиторського висновку Основнi вiдомостi про аудиторську фiрму:
Повна назва: Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Аудиторська Фiрма "Фiнанси. Бiзнес. Аудит"
Код за ЄДРПОУ 32615197
Юридична адреса та мiсцезнаходження: 39600, Полтавська обл., м. Кременчук, вул. 60 рокiв Жовтня, буд. 138
тел. (0536) 79-15-27
Свiдоцтво про внесення в Реєстр аудиторських фiрм та аудиторiв, якi одноособово надають аудиторськi послуги:
№ 3259 видане на пiдставi рiшення Аудиторської палати України № 127 вiд 25 вересня 2003 року.
Перелiк перевiрених фiнансових звiтiв
Незалежним аудитором Iвановою Оленою Миколаївною сертифiкат серiї А № 00005048, виданий за рiшенням АПУ № 113 вiд 30.01.2002 року - Аудиторської Фiрми "Фiнанси. Бiзнес. Аудит" згiдно вимог "Положення про розкриття iнформацiї емiтентами цiнних паперiв № 1591 вiд 19 грудня 2006 року, а також Рiшення ДКЦПФР № 69 вiд 31 сiчня 2008 року проведена перевiрка фiнансової звiтностi ЗАТ "КВТФ "Кремтекс" за 2010 рiк в складi: Форма № 1 "Баланс", Примiтки до Балансу за 2010 рiк, Форма № 2 "Звiт про фiнансовi результати за 2010 рiк", Примiтки до Звiту про фiнансовi результати за 2010 рiк, Довiдка про фiнансовий стан на 31.12.2010 р. - Основнi показники фiнансово-господарської дiяльностi емiтента-не банку, Форма № 3 "Звiт про рух грошових коштiв за 2010 рiк", Примiтки до Звiту про рух грошових коштiв за 2010 рiк, Форма № 4 "Звiт про власний капiтал за 2010 рiк", Примiтки до Звiту про власний капiтал за 2010 рiк, Форма № 5 Примiтки до фiнансової звiтностi за 2010 рiк, Розрахунок вартостi чистих активiв станом на 31.12.2010 року.
Перевiрка (експрес - аудит фiнансової звiтностi за 2010 рiк) проводилась на пiдставi договору № 5 вiд 24 сiчня 2011 року з 10 березня по 23 березня 2011 року.
Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу.
Управлiнський персонал несе вiдповiдальнiсть за пiдготовку та достовiрнiсть представлення фiнансових звiтiв у вiдповiдностi до Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку України. Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу охоплює: розробку, впровадження та використання внутрiшнього контролю стосовно пiдготовки та достовiрного представлення фiнансових звiтiв, якi не мiстять суттєвих викривлень внаслiдок шахрайства або помилок; вибiр та застосування вiдповiдної облiкової полiтики, а також облiкових оцiнок, якi вiдповiдають обставинам.
Вiдповiдальнiсть аудитора
Вiдповiдальнiстю аудитора є надання висновку щодо фiнансових звiтiв на основi результатiв аудиторської перевiрки. Ми провели перевiрку згiдно з Мiжнародними стандартами аудиту.
Цi стандарти вимагають вiд аудитора дотримання етичних вимог, а також планування й виконання аудиторської перевiрки для отримання достатньої впевненостi, що фiнансовi звiти не мiстять суттєвих викривлень.
Стандарти, застосованi аудитором при проведеннi аудиторської перевiрки.
Аудиторську перевiрку проведено у вiдповiдностi до Мiжнародних стандартiв аудиту, надання впевненостi та етики: зокрема Мiжнародної концептуальної основи завдань з надання впевненостi, МСА 700 "Висновок про фiнансову звiтнiсть" (переглянутий), МСА 701 "Модифiкацiя висновку незалежного аудитора", МСА 800 "Аудиторський висновок при виконаннi завдань з аудиту спецiального призначення".
Опис роботи, виконаної аудитором.
Аудитором виконано аудиторськi процедури задля отримання аудиторських доказiв стосовно сум та iнформацiї розкритої у фiнансових звiтах. Вiдбiр процедур залежить вiд судження аудитора. До таких процедур входить i оцiнка ризикiв суттєвих викривлень фiнансових звiтiв внаслiдок шахрайства або помилок. Виконуючи оцiнку цих ризикiв, аудитором розглянуто заходи контролю, що стосуються пiдготовки та достовiрного представлення фiнансових звiтiв, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю ЗАТ КВТФ "Кремтекс".
Аудит включає також оцiнку вiдповiдностi використаної облiкової полiтики, прийнятнiсть облiкових оцiнок, зроблених управлiнським персоналом, та загального представлення фiнансових звiтiв.
Думка аудитора
Аудитор вважає що отримав всю iнформацiю i пояснення, необхiднi для цiлей аудиту;
- надана iнформацiя достатня для вiдображення реального стану справ пiдприємства;
- є адекватнi i достовiрнi данi з усiх суттєвих питань;
- фiнансова документацiя пiдготовлена у вiдповiдностi з прийнятою на пiдприємствi облiковою полiтикою, котра в цiлому вiдповiдає вимогам законодавства України;
- фiнансова звiтнiсть складена на пiдставi дiйсних облiкових даних i не мiстить суттєвих протирiч, аудитор вважає за можливе надати умовно-позитивний аудиторський висновок про дiяльнiсть ЗАТ КВТФ "Кремтекс".
Аудитор не змiг спостерiгати за iнвентаризацiєю наявних запасiв i пiдтвердити дебiторську та кредиторську заборгованiсть через несуттєве обмеження обсягу робiт.
За винятком зазначеного у попередньому параграфi, фiнансовi звiти справедливо та достовiрно вiдображають фiнансовий стан ЗАТ КВТФ "Кремтекс" станом на 31 грудня 2010 року , його фiнансовi результати та рух грошових коштiв за рiк, що минув на зазначену дату, у вiдповiдностi до Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку та чинного законодавства України.
Думка аудитора стосовно питань, викладених в п. 2 роздiлу II Положення №1528.
Аудитор вважає, що:
- iнформацiя, наведена у фiнансовiй звiтностi за видами активiв розкрита повнiстю i вiдповiдає встановленим нормативам, зокрема нацiональним стандартам (положенням) бухгалтерського облiку;
- iнформацiя, наведена у фiнансовiй звiтностi за видами зобов'язань розкрита повнiстю i вiдповiдає встановленим нормативам, зокрема нацiональним стандартам (положенням) бухгалтерського облiку;
- iнформацiя, наведена у фiнансовiй звiтностi про власний капiтал розкрита повнiстю i вiдповiдає встановленим нормативам, зокрема нацiональним стандартам (положенням) бухгалтерського облiку. Власний капiтал визначений правильно, його структура та призначення пiдтверджуються даними аналiтичного облiку;
- iнформацiя, наведена у фiнансовiй звiтностi щодо вартостi чистих активiв розкрита повнiстю i вiдповiдає встановленим нормативам, нацiональним стандартам (положенням) бухгалтерського облiку та вимогам законодавства;
- статутний фонд сформовано у строки вiдповiдно до чинного законодавства, внески до якого сплачено в повному обсязi i станом на 31 грудня 2010 року Статутний капiтал становить 734 776,80 грн. (сiмсот тридцять чотири тисячi сiмсот сiмдесят шiсть гривень 80 копiйок);
- iнформацiя щодо чистого збитку розкрита повнiстю. За результатами фiнансово-господарської дiяльностi за 2010 рiк ЗАТ КВТФ "Кремтекс" має чистий збиток в сумi 2102 тис. грн.
Розкриття особливої iнформацiї:
- прийняття рiшення про розмiщення цiнних паперiв на суму, що перевищує 25 вiдсоткiв статутного капiталу протягом року не вiдбувалися;
- наглядовою радою ЗАТ КВТФ "Кремтекс" (протокол вiд 09.04.2010 р.) прийняте рiшення щодо викупу Товариством власних акцiй. Строк придбання акцiй: з 13.05.2010р. по 01.12.2010р. включно. Мета викупу - оптимiзацiя реєстру акцiонерiв. Викупу пiдлягають 23527 простих iменних акцiй документарної форми випуску, якi складають 7,6846 % статутного капiталу. Цiна, за якою проводиться викуп акцiй, визначається рiшенням наглядової ради ЗАТ КВТФ "Кремтекс" i становить 5 (п'ять) грн. 00 коп. Номiнальна вартiсть однiєї акцiї - 2,40 грн. На бiржах та iнших торгiвельних системах угоди за акцiями не укладалися, ринкова цiна акцiй, якi викуповуються, не визначалась. Номер свiдоцтва про реєстрацiю випуску акцiй, що пiдлягають викупу - № 15/16/1/05 видане Полтавським територiальним управлiнням ДКЦПФР 22.07.2005 року. У 2010 роцi емiтентом викуплено у акцiонерiв 2882 акцiї, якi залишились у емiтента;
- факти лiстингу/делiстингу цiнних паперiв на фондовiй бiржi вiдсутнi;
- отримання позики або кредиту на суму, що перевищує 25 вiдсоткiв активiв емiтента не вiдбувалося;
- змiна складу посадових осiб емiтента не вiдбувалася;
- вiдбулася змiна власникiв акцiй, яким належить 10 i бiльше вiдсоткiв голосуючих акцiй. Юридична особа - Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Компания з управлiння активами "КАПIТАЛ IНВЕСТ-ЦЕНТР", пакет був 277321 акцiї (90,5813 % голосуючих акцiй) пiсля зменшення став 0 акцiй (0,000 % голосуючих акцiй). Юридична особа - Приватне пiдприємство "Полтава - агроальянс", пакет був 0 акцiй (0,000 % голосуючих акцiй) пiсля збiльшення став 277321 акцiї (90,5813 % голосуючих акцiй);
- рiшення емiтента про утворення, припинення його фiлiй, представництв не приймалися;
- рiшення вищого органу емiтента про зменшення статутного капiталу не було;
- порушення справи про банкрутство емiтента, винесення ухвали про його санацiю не вiдбувалося;
- рiшення вищого органу емiтента або суду про припинення або банкрутство емiтента не було.
На думку аудитора, протягом року на пiдприємствi вiдбулися дiї, якi можуть вплинути на фiнансово - господарськiй стан емiтента та призвести до значної змiни вартостi його цiнних паперiв, визначених частиною 1 статтi 41 Закону України "Про цiннi папери та фондовий ринок", а саме:
- було прийняте рiшення про викуп власних акцiй;
- вiдбулася змiна власникiв акцiй, яким належать 10 i бiльше вiдсоткiв голосуючих акцiй.
Облiкова полiтика визначена наказом Генерального директора ЗАТ КВТФ "Кремтекс" вiд 18.05.2010 р. № 101 "Про органiзацiю бухгалтерського облiку та облiкової полiтики пiдприємства". Застосована облiкова полiтика вiдповiдає концептуальнiй основi фiнансової звiтностi та обставинам.
Iнформацiя представлена в звiтах є вiдповiдною, надiйною, порiвняльною та зрозумiлою.
Фiнансовi звiти дають розкриття iнформацiї, що дозволить користувачам зрозумiти вплив суттєвих операцiй та подiй, що мiститься у фiнансових звiтах ЗАТ "КВТФ "Кремтекс".
Показники лiквiдностi ЗАТ КВТФ "Кремтекс" низькi, тобто пiдприємство не може в коротки строки сплатити свої поточнi борги. Це пов'язано з тим, що кредиторська заборгованiсть пiдприємства значно перевищує оборотнi активи.
Чистий оборотний капiтал розраховується як рiзниця мiж оборотними активами пiдприємства та його поточними зобов'язаннями. Його наявнiсть та величина свiдчать про спроможнiсть пiдприємства сплачувати свої поточнi зобов'язання та розширювати подальшу дiяльнiсть. На пiдприємствi вiдсутнiй чистий оборотний капiтал, його вiд'ємне значення на кiнець звiтного перiоду складає -1065 тис. грн.
Показники дiлової активностi та рентабельностi пiдприємства станом на 31 грудня 2010 року на низькому рiвнi.
Доля власного капiталу пiдприємства в валютi балансу становить 65,8 %, що вказує на можливiсть в подальшому фiнансової незалежностi пiдприємства вiд стороннiх джерел.
Узагальнюючи наведенi розрахунки, оцiнюючи наслiдки дiяльностi ЗАТ КВТФ "Кремтекс" з позицiї фiнансової стабiльностi та платоспроможностi (лiквiдностi), його фiнансовий стан на 31 грудня 2010 року можна визначити як такий, що потребує впливу маркетингової полiтики, прийняття радикальних управлiнських рiшень, впровадження полiтики бюджетування дiяльностi пiдприємств
Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання Нинi "Кремтексу" не бракує iноземних замовникiв. З нами працюють вiдомi у свiтi фiрми Нiмеччини - "Умлауф i Кляйн", "Хенке" i Францiї - "Ленер Крдiєр", постiйно розмiщуючи свої замовлення. З давальницької сировини пiдприємство виготовляє жiночiй одяг: сукнi, блузи, спiдницi, жакети, штани, комплекти. Залежно вiд сезону змiнюється складнiсть виробiв.
Частково пiдприємство працює на ринок України. Має 22 оптових покупцiв по Українi. Об'єм реалiзованої продукцiї - 1005 тис.грн. Об'єм випущеної продукцiї - 5578 шт., їх собiвартiсть складає 660 тис.гр
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування Основнi придбання активiв за останнi 5рокiв:
-основних засобiв придбано на 442,0т.грн.
-сировини на 1119,0т.грн.
-матерiалiв та комплектуючих на 1783т.гр
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформація щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення За 2010рiк придбано основних засобiв на 72т.грн,з них:
-швейних машин та оладнаня на 10т.грн.
-приладiв на 62т.грн.
Пiдприємство надає в оренду примiщення.За 2010рiк дохiд вiд оренди примiщеннь склав 217т.грн.
Мiсцезнаходження основних засобiв-примiщення адмiнкорпусу,примiщення виробничо-побутового корпусу за адресою: м.Кременчук, вул.29 Вересня буд.11/1
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень На дiяльнiсть емiтента значно впливає загальна економiчна полiтика країни, забезпеченiсть висококвалiфiкованими працiвниками, курс валют
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства За 2010рiк сплачено штрафних санкцiй на 2,7т.гр
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Пiдприємство використовує власнi оборотнi кошти та залученi кредитнi кошти. Працює в основному за системою попередньої оплат
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів Не виконаних договорiв за 2010 рiк - нема
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) В умовах вiльних ринкових вiдносин, колектив пiдприємства у своїй дiяльностi керується такими основними напрямками, спрямованими на успiшну роботу:
-забезпечення життєдiяльностi пiдприємства за рахунок збереження iснуючого i пошуку нових ринкiв збуту;
-пiдвищення якостi продукцiї, що випускається;
-зниження витрат на виробництв
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок д
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається Судовi справи емiтента вiдсутн
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі Iнша iнформацiя, яка може бути iстотною для оцiнки iнвестором фiнансового стану та результатiв дiяльностi емiтента вiдсутн