Приватне акцiонерне товариство Кременчуцька виробничо-торговельна фiрма "Кремтекс"

Код за ЄДРПОУ: 00309699
Телефон: (05366) 74-26-70
e-mail: kremteks@ukr.net
Юридична адреса: 39600, Полтавська обл.,м.Кременчук, вул. 29 вересня 11/19
 
Дата розміщення: 29.04.2015

Річний звіт за 2014 рік

Примітки до фінансової звітності, складеної відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності

Примітки до фінансової звітності
ПАТ Кременчуцька виробничо-торгівельна фірма "Кремтекс"
за рік, що закінчився 31 грудня 2014 року

Загальна інформація
Публічне акціонерне товариство Кременчуцька виробничо-торгівельна фірма "Кремтекс" створене на добровільних засадах за рішенням засновників та діє відповідно до Цивільного та Господарського кодексів України, Закону України "Про акціонерні товариства", а також у відповідності до Статуту Товариства. Товариство було зареєстровано 25.06.1996 р. як акціонерне товариство із найменуванням Закрите акціонерне товариство Кременчуцька виробничо-торгівельна фірма "Кремтекс". Загальними зборами акціонерів 24 березня 2011 року прийнято рішення щодо зміни найменування Закритого акціонерного товариства Кременчуцька виробничо-торгівельна фірма "Кремтекс" на Публічне акціонерне товариство Кременчуцька виробничо-торгівельна фірма "Кремтекс" та затверджено Статут Публічного акціонерного товариства Кременчуцька виробничо-торгівельна фірма "Кремтекс".
Товариство безпосередньо здійснює такі основні види фінансово-господарської діяльності:
14.13 Виробництво іншого верхнього одягу
46.90 Неспеціалізована оптова торгівля
47.11 Роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами
47.71 Роздрібна торгівля одягом у спеціалізованих
49.41 Вантажний автомобільний транспорт
56.29 Постачання інших готових страв
Юридична адреса товариства: 39600, Полтавська обл., м.Кременчук, вул. 29 Вересня, буд. 11/19

1. ОСНОВИ ПІДГОТОВКИ, ЗАТВЕРДЖЕННЯ І ПОДАННЯ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ
1.1 Концептуальна основа фінансової звітності
Концептуальною основою фінансової звітності ПАТ Кременчуцька виробничо-торгівельна фірма "Кремтекс" за рік, що закінчився 31 грудня 2013 року, є Міжнародні стандарти фінансової звітності (МСФЗ) в редакції затвердженої Радою з Міжнародних стандартів фінансової звітності (Рада з МСФЗ), та застосовані всі інтерпретації Комітету з інтерпретацій міжнародної фінансової звітності (IFRIC) обов'язкові для 2014-го фінансового року.
Дана фінансова звітність була підготовлена виходячи з припущення безперервності діяльності, відповідно до якого реалізація активів і погашення зобов'язань відбувається в ході звичайної діяльності. Фінансова звітність не включає коригування, які необхідно було б провести в тому випадку, якщо б ПАТ Кременчуцька виробничо-торгівельна фірма "Кремтекс" не могло продовжити подальше здійснення фінансово-господарської діяльності у відповідності з принципом безперервності діяльності.
Валюта подання звітності відповідає функціональній валюті, складена у тисячах гривень, округлених до цілого, якщо не зазначено інше.
1.2 Ідентифікація фінансової звітності
Фінансова звітність ПАТ Кременчуцька виробничо-торгівельна фірма "Кремтекс" є фінансовою звітністю загального призначення, яка має на меті задовольнити потреби користувачів, які не можуть вимагати складати звітність згідно з їхніми інформаційними потребами. Метою фінансової звітності є надання інформації про фінансовий стан, фінансові результати діяльності та грошові потоки ПАТ Кременчуцька виробничо-торгівельна фірма "Кремтекс", яка є корисною для широкого кола користувачів при прийнятті ними економічних рішень.

1.3 Рішення про оприлюднення фінансової звітності
Випуск фінансової звітності ПАТ Кременчуцька виробничо-торгівельна фірма "Кремтекс" за рік, що закінчився 31 грудня 2014 р., був затверджений рішенням загальних зборів від "24" квітня 2015 р. (протокол загальних зборів від 24.04.2015р.)
Будь - які особи не мають права вносити зміни в дану фінансову звітність після її випуску.

2. СУТТЄВІ ПОЛОЖЕННЯ ОБЛІКОВОЇ ПОЛІТИКИ ПАТ КРЕМЕНЧУЦЬКА ВИРОБНИЧО-ТОРГІВЕЛЬНА ФІРМА "КРЕМТЕКС"

2.1 Загальні положення.

Прийнята облікова політика Товариства застосовується послідовно для аналогічних операцій, інших подій та умов, якщо тільки конкретний МСФЗ спеціально не вимагатиме або не дозволятиме розподіл статей за категоріями, для яких можуть підходити різні облікові політики.
Зміни і доповнення до облікової політики Товариства можуть бути внесені виключно за наявності обставин, які регламентуються пунктом 14 IAS 8 "Облікова політика, зміни в облікових оцінках та помилки".

2.2 Представлення та склад фінансової звітності

Відповідно до підпункту 8.1.1 пункту 8 Статуту Товариства річна фінансова звітність (річний звіт) товариства затверджується Загальними зборами товариства:
Річні Загальні збори Товариства проводяться не пізніше 30 квітня наступного за звітним роком.
До порядку денного річних Загальних зборів обов'язково включається питання щодо затвердження річного звіту Товариства.
Звітний період збігається з календарним роком, починається 1 січня і закінчується 31 грудня.
Операційний цикл Товариства становить дванадцять місяців.
У якості функціональної валюти і валюти подання фінансової звітності Товариство визначає українську гривню в тисячах, округлену до цілого.
Представлення активів і зобов'язань у Звіті про фінансовий стан здійснюється з використанням класифікації на короткострокові та довгострокові, а в межах кожної групи - за зростанням ліквідності.
Для оцінки довгострокових активів і зобов'язань, що підлягають дисконтуванню, використовується ефективна ставка відсотка, а за неможливості її визначення в якості ставки дисконтування використовується облікова ставка Національного банку України.
Проміжний період являє собою звітний фінансовий період - 3 місяці (квартал), що починаються 1 січня звітного року і закінчуються 31 березня, 30 червня, 30 вересня, 31 грудня відповідно.
Проміжний фінансовий звіт означає фінансовий звіт, що містить комплект повної фінансової звітності (відповідно до IAS 34 "Проміжна фінансова звітність") за проміжний період.

2.3 Суттєвість

Прийняття рішення про суттєвість обліково-звітної інформації здійснюється у відповідності до вимог пунктів 7, 29-31 IAS 1 "Подання фінансової звітності", пункту 41-49 IAS 8 "Облікова політика, зміни в облікових оцінках та помилки", пункту 15 IAS 34 "Проміжна фінансова звітність".
З метою дотримання вимог пунктів 41-49 IAS 8 "Облікова політика, зміни в облікових оцінках та помилки" суттєвою визнається помилка, вартісне значення якої складає 0,5 та більше відсотків від валюти балансу або за своїм характером може ввести в оману користувачів фінансової звітності.

2.4 Облікова політика щодо статей фінансової звітності

2.4.1 НЕМАТЕРІАЛЬНІ АКТИВИ

Визнання, оцінка, представлення та розкриття нематеріальних активів здійснюється у відповідності до вимог IAS 38 "Нематеріальні активи".
Товариство до нематеріальних активів відносить:
- програмне забезпечення;
- інші нематеріальні активи.
Нематеріальні активи, які були придбані окремо, при первісному визнанні оцінюються за первісною вартістю.
Після первісного визнання нематеріальні активи обліковуються за первісною вартістю за вирахуванням накопиченої амортизації та накопичених збитків від знецінення (у разі їх наявності).
Амортизація нематеріальних активів з обмеженим строком корисного використання розраховується лінійним методом протягом цього терміну таким чином:
- програмне забезпечення - від 3 до10 років;
- інші нематеріальні активи - від 2 до 10 років.
Витрати на амортизацію нематеріальних активів з обмеженим строком корисного використання визначаються у звіті про прибутки і збитки в тій категорії витрат, яка відповідає функції нематеріальних активів, і відносяться до адміністративних витрат.
Нарахування амортизації нематеріальних активів здійснюється на щомісячній основі.
Нематеріальні активи з невизначеним строком корисного використання не амортизуються, а тестуються на знецінення щорічно на 31 грудня або окремо, або на рівні підрозділів, що генерують грошові потоки.
Витрати на дослідження відносяться на витрати в періоді їх виникнення.

2.4.2 ОСНОВНІ ЗАСОБИ

Визнання, оцінка, представлення та розкриття основних засобів здійснюється у відповідності до вимог IAS 16 "Основні засоби".
Товариство до основних засобів відносить:
- будівлі;
- машини та обладнання;
- транспортні засоби;
- оснащення;
- інші основні засоби.
Одиницею обліку основних засобів є інвентарний об'єкт. Інвентарним об'єктом основних засобів визнається об'єкт з усіма пристосуваннями і приладдям або окремий конструктивно відокремлений предмет, призначений для виконання певних самостійних функцій, або ж відокремлений комплекс конструктивно зчленованих предметів, що становлять єдине ціле і призначений для виконання певної роботи.
Основні засоби обліковуються за первісною вартістю за вирахуванням накопиченої амортизації та / або накопичених збитків від знецінення в разі їх наявності.
Строк корисного використання основних засобів визначається з точки зору передбачуваної корисності активу для Товариства.
Амортизація основних засобів розраховується лінійним методом протягом оціночного строку корисного використання активів таким чином:
- будівлі - 50 років;
- машини та обладнання - від 5 до 10 років;
- комп'ютерне обладнання - від 4 до 6 років;
- інструменти та прилади - від 4 до 6 років;
Нарахування амортизації основних засобів здійснюється на щомісячній основі.
При складанні фінансової звітності за МСФЗ вартість ліквідації основних засобів визнається рівною нулю.

2.4.3 ІНВЕСТИЦІЙНА НЕРУХОМІСТЬ

Інвестиційною нерухомістю вважають будівлі та споруди , які утримуються з метою отримання орендних платежів відповідно до МСБО(AIS) 40 "Інвестиційна нерухомість".
Амортизацію на об'єкти інвестиційної нерухомості нараховується за прямолінійним методом. Ліквідаційна вартість об'єктів інвестиційної нерухомості з метою нарахування амортизації приймається рівною нулю.

2.4.4 Необоротні активи, утримані для продажу, та припинена діяльність

Визнання, оцінка, представлення та розкриття необоротних активів, утримуваних для продажу, та припиненої діяльності здійснюється у відповідності до вимог IFRS 5 "Необоротні активи, утримувані для продажу, та припинена діяльність".
Професійне судження про визнання необоротних активів, утримуваних для продажу та припиненої діяльності, приймається керівництвом Товариства.
Основні засоби та нематеріальні активи після класифікації як утримуваних для продажу не підлягають амортизації.

2.4.5 ЗАПАСИ

Визнання, оцінка, представлення та розкриття запасів здійснюється у відповідності до вимог IAS 2 "Запаси".
Для цілей складання фінансової звітності Товариство застосовує наступну класифікацію запасів:
- виробничі запаси;
- незавершене виробництво;
- готова продукція;
- інші запаси.
Запаси оцінюються за найменшою з двох величин: вартістю придбання та чистої вартості реалізації.
При відпуску запасів у виробництво, їх оцінку здійснюють за методом ідентифікованої собівартості.

2.4.6 ЗНЕЦІНЕННЯ НЕ ФІНАНСОВИХ АКТИВІВ

Визнання, оцінка, представлення та розкриття знецінення не фінансових активів здійснюється у відповідності до вимог IAS 36 "Знецінення активів".
Термін служби визначається як передбачуваний період використання активу Товариством, за виключенням випадків, коли є можливість з достатньою мірою надійності ідентифікувати число одиниць продукції чи подібних одиниць, яку Товариство очікує отримати в результаті використання активу.
На кожну проміжну та річну звітну дату Товариство визначає, чи є ознаки можливого знецінення активу. Якщо такі ознаки мають місце або якщо потрібне проведення щорічної перевірки активу на зменшення корисності, Товариство проводить оцінку очікуваного відшкодування активу.
Збитки від знецінення триваючої діяльності (включаючи знецінення запасів) визнаються в Примітках до Звіту про прибуток або збиток та інший сукупний прибуток в складі тих категорій витрат, які відповідають функції знеціненого активу, за винятком раніше переоцінених об'єктів нерухомості, коли переоцінка була визнана у складі іншого сукупного доходу. У цьому випадку збиток від знецінення також визнається у складі іншого сукупного доходу в межах суми раніше проведеної переоцінки.

2.4.7 КОМПОНЕНТИ ГРОШОВИХ КОШТІВ ТА ЕКВІВАЛЕНТІВ ГРОШОВИХ КОШТІВ

Грошові кошти включають кошти на розрахунковому рахунку, в касі та депозити до запитання.
Еквіваленти грошових коштів являють собою високоліквідні інвестиції (у тому числі депозити на строк до трьох місяців), легко оборотні в заздалегідь відомі суми грошових коштів і піддані незначному ризику зміни їх вартості.
Довгострокові банківські кредити розглядаються як фінансова діяльність.
Короткострокові банківські кредити розглядаються як операційна діяльність.
Банківські овердрафти включаються до складу грошових коштів. Виплачені відсотки за короткостроковими кредитами класифікуються як рух грошових коштів від операційної діяльності.
Отримані відсотки за короткостроковими депозитами класифікуються як рух грошових коштів від операційної діяльності.
Виплачені дивіденди класифікуються як рух грошових коштів від фінансової діяльності.
Отримані дивіденди класифікуються як рух грошових коштів від інвестиційної діяльності.
Потоки грошових коштів, які виникають у зв'язку з податками на прибуток, класифікуються як рух грошових коштів від операційної діяльності за винятком випадків, коли існує практична можливість і вони можуть бути ідентифіковані з результатами фінансової або інвестиційної діяльності.

2.4.8 ФІНАНСОВІ ІНСТРУМЕНТИ

Визнання, оцінка, представлення та розкриття інформації щодо фінансових інструментів здійснюється у відповідності до вимог IAS 32 "Фінансові інструменти: подання інформації", IAS 39 "Фінансові інструменти: визнання та оцінка", IFRS 7 "Фінансові інструменти: розкриття інформації", IFRS 9 "Фінансові інструменти".
Товариство визнає фінансовий актив або фінансове зобов'язання у своєму Звіті про фінансовий стан тільки тоді, коли стає стороною договірних умов інструменту.
Дебіторська заборгованість у Звіті про фінансовий стан представляється на нетто-основі, тобто за вирахуванням резерву сумнівних боргів.
Величина резерв сумнівних боргів дебіторської заборгованості визначається один раз на рік методом застосування коефіцієнта сумнівності. Цей коефіцієнт розраховується шляхом класифікації дебіторської заборгованості за строками погашення і застосовується до суми поточної дебіторської заборгованості станом на 31 грудня звітного року для визначення резерву сумнівних боргів.
Списання безнадійної дебіторської заборгованості проводиться за рахунок сформованого резерву знецінення (у випадках списання безнадійної дебіторської заборгованості, по якій резерв не формується - за рахунок прибутків і збитків). При списанні товарної дебіторської заборгованості, визнаної безнадійною, витрати класифікуються як збутові. При списанні дебіторської заборгованості по розрахунках, визнаної безнадійною, витрати класифікуються як інші операційні.

2.4.9 ВИРУЧКА

Визнання, оцінка, представлення та розкриття виручки здійснюється у відповідності до вимог IAS 18 "Виручка".
Виручка від продажу готової продукції і товарів визнається, коли істотні ризики та вигоди від володіння переходять до покупця. Час переходу істотних ризиків та вигод визначається умовами Інкотермс-2010. При реалізації готової продукції та товарів на внутрішньому ринку пріоритетним є передача істотних ризиків і вигід при відвантаженні. При реалізації готової продукції та товарів на зовнішньому ринку пріоритетним є передача істотних ризиків і вигід при перетині державного кордону України.
Виручка від надання послуг з оренди визнається прямолінійним методом, виходячи зі строків оренди.
Виручка від надання послуг (за винятком послуг з оренди) визнається по стадії завершеності операції (методом відсотка виконання). Стадія завершеності операції (відсоток виконання) визначається шляхом актування.
Визнання виручки від виконання довгострокових договорів здійснюється виходячи зі стадії завершеності робіт. Стадія завершеності робіт оцінюється як відсоток понесених до звітної дати витрат в загальній розрахунковій сумі витрат за кожним договором. Якщо фінансовий результат від договору не може бути достовірно оцінений, виручка визнається тільки в межах суми понесених витрат, які можуть бути відшкодовані.
Проценти визнаються в якості фінансових доходів за методом ефективної ставки відсотка.

2.4.10 ПОДАТОК НА ПРИБУТОК

Визнання, оцінка, представлення та розкриття податку на прибуток здійснюється у відповідності до вимог IAS 12 "Податки на прибуток".
Податкові активи та зобов'язання з поточного податку на прибуток за поточний період оцінюються за сумою, передбачуваною до відшкодування від податкових органів або до сплати податковим органам.
Відстрочений податок на прибуток розраховується шляхом визначення тимчасових різниць на звітну дату між податковою базою активів та зобов'язань та їх балансовою вартістю для цілей фінансової звітності, складеної за МСФЗ.
Відстрочені податкові активи та зобов'язання оцінюються з використанням ставок податку, чинних на кінець звітного періоду.
Розрахунок зобов'язань і сплата податку на прибуток здійснюється відповідно до вимог Податкового кодексу України.

2.4.11 ВИПЛАТИ ПРАЦІВНИКАМ

Визнання, оцінка, представлення та розкриття всіх виплат працівникам, крім тих, в яких застосовується МСФЗ (IFRS) 2 "Платіж на основі акцій", здійснюється у відповідності до вимог IAS 19 "Виплати працівникам".
Виплати працівникам Товариства включають:
1) короткострокові виплати працівникам:
а) основна заробітна плата;
б) додаткова заробітна плата;
в) оплачувана щорічна відпустка (у т.ч. компенсація за невикористану відпустку);
г) стимулюючі доплати;
д) участь у прибутку та премії;
ж) компенсаційні виплати;
2) винагороди після закінчення трудової діяльності;
3) інші довгострокові виплати працівникам;
4) вихідні допомоги (при скороченні штатів).
Працівники надають Товариству послуги на основі повного робочого дня, часткової зайнятості, на постійній, разовій або тимчасовій основі.

2.4.12 ДЕРЖАВНІ ГРАНТИ І РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ДЕРЖАВНУ ДОПОМОГУ

Визнання, оцінка, представлення та розкриття інформації про державні субсидії та інформації про інші форми державної допомоги здійснюється у відповідності до вимог IAS 20 "Облік державних грантів і розкриття інформації про державну допомогу".
Товариство не є одержувачем державної допомоги, субсидій, що відносяться до активів, та умовно-безповоротних позик у розумінні IAS 20 "Облік державних грантів і розкриття інформації про державну допомогу".
Товариство є одержувачем державних субсидій, які підлягають отриманню в якості компенсації за вже понесені витрати на оплату відпусток працівникам - учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС. Такі державні субсидії визнаються шляхом вирахування субсидій з відповідних витрат при відображенні їх у звіті про прибутки і збитки того періоду, в якому вони підлягають отриманню.

2.4.13 ВПЛИВ ЗМІН ОБМІННИХ КУРСІВ ВАЛЮТ

Визнання, оцінка, представлення та розкриття інформації про операції в іноземній валюті здійснюється у відповідності до вимог IAS 21 "Вплив змін обмінних курсів валют".
При первісному визнанні операція в іноземній валюті враховується у функціональній валюті із застосуванням до суми в іноземній валюті поточного обмінного курсу іноземної валюти на функціональну станом на дату операції.
Поточний обмінний курс - обмінний курс валют Національного банку України.
Курсові різниці, що виникають на дату фінансової звітності, визнаються у складі інших доходів і витрат, або у складі іншого сукупного прибутку, якщо прибуток або збиток від статті, що викликала появу курсових різниць, визнається у складі іншого сукупного прибутку.

2.4.14 РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ПОВ'ЯЗАНІ СТОРОНИ

Визнання, оцінка, представлення та розкриття інформації про відносини та операції з пов'язаними сторонами, та залишках за такими операціями, включаючи зобов'язання, здійснюється у відповідності до вимог IAS 24 "Розкриття інформації про пов'язані сторони".
Пов'язана сторона - це фізична особа або підприємство, пов'язане з Товариством.
Коло пов'язаних сторін Товариства включає:
- членів наглядової ради;
- членів правління;
- членів ревізійної комісії.
У разі проведення операцій з пов'язаними сторонами, Товариство відображає ці операції на підставі ринкових цін. За відсутності активного ринку для таких операцій для того, щоб визначити, чи здійснювалися операції за ринковими або неринковими процентними ставками, використовуються професійні судження. Підставою для судження є ціноутворення на аналогічні види операцій з непов'язаними сторонами та аналіз ефективної процентної ставки.

2.4.15 ПРИБУТОК НА АКЦІЮ

Визнання, оцінка, представлення та розкриття інформації щодо прибутку на акцію здійснюється відповідно до вимог IAS 33 "Прибуток на акцію". У складі капіталу Товариство виключно звичайні акції. Для цілей розрахунку базового прибутку на акцію за кількість звичайних акцій приймається середньозважена кількість звичайних акцій, що перебували в обігу у звітному періоді. Акції включаються до розрахунку середньозваженої кількості акцій з моменту, коли володіння ними дозволяє отримати відшкодування (тобто з дня їх випуску).

2.4.16 РЕЗЕРВИ

Визнання, оцінка, представлення та розкриття інформації щодо резервів, умовних зобов'язань і умовних активів здійснюється відповідно до вимог IAS 37 "Резерви, умовні зобов'язання та умовні активи", IAS 18 "Виручка", IAS 19 "Виплати працівникам".
Товариство формує резерви:
- витрат на виплати працівникам (з урахуванням вимог IAS 19 "Виплати працівникам".
Товариство не визнає умовні активи і зобов'язання, а розкриває щодо них інформацію в Примітках до фінансової звітності.
Дисконтування резервів здійснюється через вплив фактора часу на вартість грошей, там, де такий вплив істотний. В якості ставки дисконтування використовується облікова ставка Національного банку України.

Прийнята облікова політика відповідає обліковій політиці, що застосовувалася в попередньому звітному році.


3. ІСТОТНІ ОБЛІКОВІ СУДЖЕННЯ, ОЦІННІ ЗНАЧЕННЯ І ДОПУЩЕННЯ

Підготовка фінансової звітності вимагає від Керівництва на кожну звітну дату винесення суджень, визначення оціночних значень і припущень, які впливають на суми виручки, витрат, активів і зобов'язань, а також на розкриття інформації про непередбачені зобов'язання. Проте невизначеність у відношенні цих припущень і оціночних значень може привести до результатів, які можуть вимагати в майбутньому істотних коригувань до балансової вартості активу або зобов'язання, стосовно яких здійснюються подібні припущення та оцінки.
Основні припущення про майбутнє та інші основні джерела невизначеності в оцінках на звітну дату, які можуть послужити причиною суттєвих коригувань балансової вартості активів та зобов'язань протягом наступного фінансового року, розглядаються нижче. Допущення та оціночні значення ПАТ Кременчуцька виробничо-торгівельна фірма "Кремтекс" засновані на вихідних даних, якими воно володіло у своєму розпорядженні на момент підготовки цієї фінансової звітності. Однак поточні обставини і припущення щодо майбутнього можуть змінюватися внаслідок ринкових змін або непідконтрольних ПАТ Кременчуцька виробничо-торгівельна фірма "Кремтекс" обставин.
У процесі застосування облікової політики ПАТ Кременчуцька виробничо-торгівельна фірма "Кремтекс" Керівництво використовувало наступні судження, що найбільш істотно впливають на суми, визнані у фінансовій звітності.

Судження щодо операцій, подій або умов за відсутності конкретних МСФЗ
Якщо немає МСФЗ, який конкретно застосовується до операції, іншої події або умови, управлінський персонал ПАТ Кременчуцька виробничо-торгівельна фірма "Кремтекс" застосовує судження під час розробки та застосування облікової політики, щоб інформація була доречною для потреб користувачів з прийняття економічних рішень та достовірною, в тому значенні, що фінансова звітність:
- подає достовірно фінансовий стан, фінансові результати діяльності та грошові потоки суб'єкта господарювання;
- відображає економічну сутність операцій, інших подій або умов, а не лише юридичну форму;
- є нейтральною, тобто вільною від упереджень;
- є обачливою;
- є повною в усіх суттєвих аспектах.
Під час здійснення судження управлінський персонал ПАТ Кременчуцька виробничо-торгівельна фірма "Кремтекс" посилається на прийнятність наведених далі джерел та враховує їх у низхідному порядку:
а) вимоги в МСФЗ, у яких ідеться про подібні та пов'язані з ними питання;
б) визначення, критерії визнання та концепції оцінки активів, зобов'язань, доходу та витрат у Концептуальній основі.
Під час здійснення судження управлінський персонал ПАТ Кременчуцька виробничо-торгівельна фірма "Кремтекс" враховує найостанніші положення інших органів, що розробляють та затверджують стандарти, які застосовують подібну концептуальну основу для розробки стандартів, іншу професійну літературу з обліку та прийняті галузеві практики, тією мірою, якою вони не суперечать вищезазначеним джерелам.
Судження щодо відстрочених податків
Відстрочені податкові активи визнаються за всіма невикористаними податковими збитками в тій мірі, в якій є ймовірним отримання оподатковуваного прибутку, проти якого можуть бути зараховані податкові збитки. Для визначення суми відстрочених податкових активів, яку можна визнати у фінансовій звітності, на підставі вірогідних термінів отримання та величини майбутнього оподатковуваного прибутку, а також стратегії податкового планування, необхідне суттєве судження керівництва.
Судження щодо умовних активів і зобов'язань
Характер умовних активів і зобов'язань передбачає, що вони будуть реалізовані тільки при виникненні або відсутності одної або більше майбутніх подій. Оцінка таких умовних активів і зобов'язань невід'ємно пов'язана із застосуванням значної частки суб'єктивного судження і оцінок результатів майбутніх подій.
Судження щодо забезпечень
Сума, визнана як забезпечення, визначається як найкраща оцінка видатків, необхідних для погашення існуючого зобов'язання на кінець звітного періоду. Найкраща оцінка видатків, необхідних для погашення існуючого зобов'язання, визначається управлінським персоналом на основі судження як сума, яку обґрунтовано сплатило би ПАТ Кременчуцька виробничо-торгівельна фірма "Кремтекс" для погашення зобов'язання або передало би його третій стороні на кінець звітного періоду. Оцінки результатів та фінансового впливу визначаються на основі судження управлінського персоналу ПАТ Кременчуцька виробничо-торгівельна фірма "Кремтекс" та доповнюються досвідом подібних операцій. Взяті до уваги свідчення включають будь-яке додаткове свідчення, отримане внаслідок подій після звітного періоду.
Невизначеності, пов'язані із сумою, яку слід визнати як забезпечення, розглядаються різними способами залежно від обставин. У випадках, коли оцінюване забезпечення поширюється на велику кількість статей, зобов'язання оцінюється зважуванням усіх можливих результатів за пов'язаними з ними ймовірностями, тобто за очікуваною вартістю.
Судження щодо справедливої вартості фінансових інструментів
У випадках, коли справедлива вартість фінансових активів і фінансових зобов'язань, визнаних у звіті про фінансовий стан, не може бути визначена на підставі даних активних ринків, вона визначається з використанням методів оцінки, включаючи модель дисконтованих грошових потоків. В якості вихідних даних для цих моделей за можливістю використовується інформація зі схожих ринків, проте в тих випадках, коли це не представляється практично здійсненним, потрібна певна частка судження Керівництва для встановлення справедливої вартості. Зміни у припущеннях щодо цих факторів можуть вплинути на справедливу вартість фінансових інструментів, відображену у фінансовій звітності.
Судження щодо основних засобів
Об'єкти основних засобів відображаються за первісною вартістю за вирахуванням накопиченої амортизації.
Оцінка терміну корисного використання об'єктів основних засобів є предметом судження керівництва, заснованого на досвіді експлуатації подібних об'єктів основних засобів. При визначенні корисного строку експлуатації активу Керівництво виходить з очікуваної корисності активу для ПАТ Кременчуцька виробничо-торгівельна фірма "Кремтекс" та враховує наступні чинники: очікуване використання активу, спосіб застосування об'єкта, темпи його технічного застаріння, фізичний знос та умови експлуатації, очікуваний моральний знос, залежний від операційних чинників, таких як кількість змін, протягом яких має використовуватися актив, програма ремонту та технічного обслуговування підприємства, а також нагляд за активом та його обслуговування тоді, коли актив не використовують, технічний або комерційний знос, який виникає через зміни та вдосконалення виробництва або від зміни ринкового попиту на вироблені активом продукти чи послуги, правові або подібні обмеження використання активу, такі як закінчення строку пов'язаної з ним оренди. Зміни в зазначених передумовах можуть вплинути на коефіцієнти амортизації в майбутньому.
Оцінки ліквідаційної вартості і амортизованої вартості впливають на облікову вартість і амортизацію основних засобів. Фактичні результати можуть відрізнятися від цих оцінок.
Судження щодо податків
Українське податкове законодавство допускає різні тлумачення та схильне до частих змін. Поточні активи та зобов'язання з податків відображені у фінансовій звітності виходячи з погоджених у встановленому законодавством порядку зобов'язань на 31.12.2012 р. У разі проведення податкових перевірок у майбутніх періодах сума поточних активів і зобов'язань може змінитися.
Судження щодо дебіторської заборгованості
Керівництво оцінює вірогідність погашення дебіторської заборгованості з основної діяльності та іншої дебіторської заборгованості на підставі аналізу платоспроможності окремих дебіторів. При проведенні такого аналізу до уваги беруться наступні фактори: аналіз дебіторської заборгованості по основній діяльності та іншої дебіторської заборгованості за термінами, їх зіставлення з термінами кредитування клієнтів, фінансове становище клієнтів і погашення ними заборгованості в минулому.
Судження щодо запасів
Керівництво оцінює критерії визнання запасів на підставі аналізу мети їх утримання, знаходження їх у процесі виробництва або продажу, призначення для споживання у виробничому процесі або при наданні послуг. При проведенні такого аналізу до уваги беруться наступні фактори: дата надходження запасів, орієнтовний термін використання, оборотність. У разі встановлення невідповідності критеріям визнання приймається рішення про створення резерву знецінення запасів.

4. НОВІ СТАНДАРТИ

При складанні фінансової звітності товариство застосовувало всі нові і змінені стандарти й інтерпретації, затверджені РМСБО та КМТФЗ, які належать до його операцій і які набули чинності на 31 грудня 2013 року та застосування яких стало обов'язковим з 1 січня 2014 року або в більш пізніх періодах. Товариство не використало дострокове застосування цих стандартів і тлумачень.

МСФЗ 9 "Фінансові інструменти: класифікація та оцінка". Основні особливості стандарту, випущеного у листопаді 2009 року та зміненого у жовтні 2010 року, грудні 2011 року та листопаді 2013 року, наведені нижче:
- Фінансові активи повинні класифікуватися за двома категоріями оцінки: оцінювані згодом за справедливою вартістю та оцінювані згодом за амортизованою вартістю. Вибір методу оцінки повинен бути зроблений при первісному визнанні. Класифікація залежить від бізнес-моделі управління фінансовими інструментами компанії та від характеристик договірних потоків грошових коштів по інструменту.
- Інструмент згодом оцінюється за амортизованою вартістю тільки у тому випадку, коли він є борговим інструментом, а також бізнес-модель компанії орієнтована на утримання даного активу для цілей отримання контрактних грошових потоків, та одночасно контрактні грошові потоки за цим активу являють собою лише виплати основної суми і відсотків (тобто фінансовий інструмент має тільки "базові характеристики кредиту"). Всі інші боргові інструменти повинні оцінюватися за справедливою вартістю через прибуток або збиток.
- Всі пайові інструменти (інструменти капіталу) повинні згодом оцінюватися за справедливою вартістю. Пайові інструменти, утримувані для торгівлі, оцінюватимуться за справедливою вартістю через прибуток або збиток. Для решти пайових інвестицій під час первісного визнання може бути прийняте остаточне рішення про відображення нереалізованого та реалізованого прибутку або збитку від переоцінки за справедливою вартістю у складі іншого сукупного доходу, а не у складі прибутків або збитків. Доходи і витрати від переоцінки не переносяться на рахунки прибутків або збитків. Це рішення може прийматися індивідуально для кожного фінансового інструменту. Дивіденди мають відображатися у складі прибутків або збитків, оскільки вони являють собою прибутковість інвестицій.
- Більшість вимог МСБО 39 у відношенні класифікації та оцінки фінансових зобов'язань були перенесені до МСФЗ 9 без змін. Основною відмінністю є вимога до компанії розкривати ефект змін власного кредитного ризику фінансових зобов'язань, віднесених до категорії тих, що оцінюються за справедливою вартістю через прибуток або збиток, у складі іншого сукупного доходу.
- Вимоги до обліку хеджування були змінені для досягнення більшої відповідності між бухгалтерським обліком та стратегією управлінням ризиками. Стандарт надає організаціям можливість вибору облікової політики, яка передбачає застосування вимог МСФЗ 9 до обліку хеджування або продовження застосування МСБО 39 до всіх хеджів, оскільки наразі в стандарті не вказані принципи обліку макрохеджування.
Зміни, внесені до МСФЗ 9 у листопаді 2013 року, скасували дату його обов'язкового набрання чинності, отже, надали можливість добровільного застосування цього стандарту. Товариство не планує застосовувати існуючу версію МСФЗ 9.
Взаємозалік фінансових активів та фінансових зобов'язань - Зміни до МСФЗ (IAS) 32 (випущено в грудні 2011 року і набуває чинності для річних періодів, що починаються 1 січня 2014 або після цієї дати). Дана зміна вводить керівництво по застосуванню МСФЗ (IAS) 32 з метою усунення суперечностей, виявлених при застосуванні деяких критеріїв взаємозаліку. На думку керівництва Товариства, зазначені зміни не матимуть впливу на її фінансову звітність.
Зміни до МСФЗ 10, МСФЗ 12 и МСБО 27 - "Інвестиційні компанії" (випущено 31 жовтня 2012 року і набуває чинності для річних періодів, що починаються 1 січня 2014 або після цієї дати). Ця зміна вводить визначення інвестиційної компанії і вимагає від компаній, що відповідають цьому визначенню, обліковувати свої інвестиції в дочірні компанії за справедливою вартістю через прибуток або збиток. На думку керівництва Товариства, зазначені зміни не матимуть впливу на його фінансову звітність.
Тлумачення IFRIC 21 "Податкові збори" (випущене 20 травня 2013 року та застосовується до річних періодів, які починаються 1 січня 2014 року). Це тлумачення роз'яснює метод обліку зобов'язання зі сплати податкових зборів, які не є податком на прибуток підприємств. Зобов'язуюча подія, що призводить до виникнення зобов'язання, - це визначена відповідно до законодавства подія, внаслідок якої виникає зобов'язання зі сплати податкового збору. Той факт, що організація змушена з економічної точки зору продовжувати свою діяльність у майбутньому періоді чи готує свою фінансову звітність на підставі припущення про подальшу безперервну діяльність, не призводить до виникнення зобов'язання. Однакові методи визнання застосовуються до проміжної та річної фінансової звітності. Застосування цього тлумачення до зобов'язань, які виникають внаслідок програм торгівлі квотами на викиди, є добровільним. На думку керівництва Товариства, це тлумачення не матиме впливу на його фінансову звітність.
Зміни МСБО 36 "Розкриття інформації про суму відшкодування нефінансових активів" (випущені у травні 2013 року та застосовуються до річних періодів, які починаються 1 січня 2014 року; дозволяється дострокове застосування, якщо МСФЗ 13 застосовується до однакового облікового та порівняльного періоду). Ці зміни скасовують вимогу розкривати інформацію про суму відшкодування, якщо одиниця, яка генерує грошові кошти, містить гудвіл чи нематеріальні активи з необмеженим строком використання, але за відсутності знецінення. На думку керівництва Товариства, зазначені зміни не матимуть впливу на його фінансову звітність.
Зміни МСБО 39 "Заміна похідних фінансових інструментів та продовження обліку хеджування" (випущені у червні 2013 року та застосовуються до річних періодів, які починаються 1 січня 2014 року). Ці зміни дозволяють продовжувати облік хеджування у ситуації, коли відбувається заміна похідного фінансового інструменту, який був віднесений у категорію інструмента хеджування (тобто сторони домовились замінити їх початкового контрагента на нового контрагента), для здійснення розрахунку з центральним контрагентом відповідно до положень законодавства або нормативно-правового акту, якщо дотримані спеціальні умови. На думку керівництва Товариства, зазначені зміни не матимуть впливу на його фінансову звітність.
Зміни МСБО 19 "План із встановленими виплатами: внески працівників" (випущені у листопаді 2013 року та застосовуються до річних періодів, які починаються 1 липня 2014 року). Зміни дозволяють компаніям визнавати внески працівників як скорочення вартості послуг у періоді, в якому відповідний працівник надає такі послуги, замість віднесення цих внесків на стаж роботи, якщо сума внесків працівника не залежить від стажу роботи. На думку керівництва Товариства, зазначені зміни не матимуть впливу на його фінансову звітність.
Щорічні вдосконалення МСФЗ 2012 року (випущені у грудні 2013 року та застосовуються до річних періодів, які починаються 1 липня 2014 року або після цієї дати, якщо інше не вказано нижче). Ці вдосконалення складаються зі змін до семи стандартів.
Зміни МСФЗ 2 для роз'яснення визначення умови виконання опціону і окремих визначень умови досягнення цільових показників діяльності та умови стажу роботи в компанії. Ці зміни застосовуються до виплат на основі акцій з датою надання права на опціон 1 липня 2014 року або після цієї дати.
Зміни МСФЗ 3 для роз'яснення, що (1) зобов'язання з виплати умовної винагороди, яке відповідає визначенню фінансового інструмента, відноситься у категорію фінансового зобов'язання або капіталу відповідно до визначень у МСБО 32 та (2) всі умовні винагороди без участі у капіталі, як у фінансовій, так і у нефінансовій формі, оцінюються за справедливою вартістю на кожну звітну дату, при цьому зміни справедливої вартості визнаються у складі прибутку чи збитку. Зміни МСФЗ 3 вступають в силу для операцій з об'єднання бізнесу, датою яких є 1 липня 2014 року або більш пізня дата.
Зміни МСФЗ 8, які вимагають (1) розкриття професійних суджень, сформованих керівництвом при об'єднанні операційних сегментів для представлення у звітності, включаючи опис сегментів, які були об'єднані, та економічних показників, які були оцінені при визначенні того факту, що об'єднані сегменти мають аналогічні економічні характеристики, та (2) надання звірки активів сегмента з активами організації, коли активи сегмента подаються у звітності.
Зміни основи висновків у МСФЗ 13 для роз'яснення того факту, що виключення окремих параграфів з МСБО 39 при оприлюдненні МСФЗ 13 було здійснене для усунення можливості оцінки короткострокової дебіторської та кредиторської заборгованості за сумами, вказаними у рахунках-фактурах, у тих випадках, коли вплив дисконтування є несуттєвим.
Зміни МСБО 16 та МСБО 38 для роз'яснення методу обліку загальної балансової вартості та накопиченої амортизації, якщо організація використовує модель переоцінки.
Зміни МСБО 24 для включення в цей стандарт в якості пов'язаної сторони організації, яка надає компанії, що звітує, або материнській компанії, що звітує, послуги основного управлінського персоналу (управляюча компанія), та для встановлення вимоги розкривати суми, нараховані управляючою компанією за надані послуги компанії, що звітує.
Щорічні вдосконалення МСФЗ 2013 року (випущені у грудні 2013 року та застосовуються до річних періодів, які починаються 1 липня 2014 року або після цієї дати, якщо інше не вказано нижче). Ці вдосконалення складаються зі змін до наступних стандартів.
Зміни основи висновків у МСФЗ 1 для роз'яснення того факту, що у разі, якщо нова версія стандарту ще не є обов'язковою до застосування, проте може бути достроково застосована, компанія, яке застосовує МСФЗ вперше, може використовувати стару або нову версію за умови, що однаковий самий стандарт застосовується в усіх представлених періодах.
Зміни МСФЗ 3 для роз'яснення того факту, що він не застосовується до обліку угод про спільну діяльність, які обліковуються відповідно до МСФЗ 11. Ці зміни також роз'яснюють, що звільнення від застосування застосовуються лише до фінансовій звітності виключно спільної діяльності.
Зміни МСФЗ 13 "Оцінка справедливої вартості" для роз'яснення того факту, що виняток з методу оцінки на портфельній основі в МСФЗ 13, який дозволяє організації оцінювати справедливу вартість групи фінансових активів та фінансових зобов'язань за чистою сумою, застосовується до всіх контрактів (включаючи контракти на придбання чи продаж не фінансових статей), які входять до сфери застосування МСБО 39 чи МСФЗ 9.
Зміни МСБО 40 для роз'яснення того факту, що МСБО 40 та МСФЗ 3 не є взаємовиключними. Положення МСБО 40 допомагають компаніям, які складають звітність, розрізняти інвестиційну нерухомість та інвестиційну нерухомість, яку займає сам власник. Крім того, компаніям, які складають фінансову звітність, слід керуватись положеннями МСФЗ 3 для визначення того факту, чи придбання інвестиційної нерухомості є операцією з об'єднання бізнесу.

Поправка до МСФЗ 16 і МСФЗ 38 "Роз'яснення допустимих методів амортизації"
Поправки роз'яснюють принципи МСФЗ 16 і МСФЗ 38, які полягають в тому, що виручка відображає структуру економічних вигод, які генеруються в результаті діяльності бізнесу (частиною якого є актив), а не економічні вигоди, які споживаються в рамках використання активу. В результаті заснований на виручці метод не може використовуватися для амортизації основних засобів і може використовуватися тільки в рідкісних випадках для амортизації нематеріальних активів. Поправки застосовуються на перспективній основі річних періодів, що починаються 1 січня 2016 або після цієї дати, при цьому допускається дострокове застосування. Очікується, що поправки не вплинуть на фінансову звітність Товариства, оскільки воно не використовує заснований на виручці метод для амортизації своїх необоротних активів.

28 травня 2014 року Рада з МСФЗ опублікувала новий стандарт - МСФЗ (IFRS) 15 "Виручка за контрактами з клієнтами" (надалі "Стандарт" або "МСФЗ 15").
МСФЗ 15 передбачає нову модель, що включає п'ять етапів, яка буде застосовуватися щодо виручки за договорами з клієнтами. Згідно МСФЗ 15 виручка визнається за сумою, яка відображає відшкодування, право на яке організація очікує отримати в обмін на передачу товарів або послуг клієнту. Принципи МСФЗ 15 передбачають більш структурований підхід до оцінки і визнанням виручки.
Новий стандарт по виручці застосовується щодо всіх організацій і замінить всі діючі вимоги до визнання виручки згідно з МСФЗ. Стандарт застосовується до річних звітних періодів, що починаються з 1 січня 2017 або після цієї дати, ретроспективно в повному обсязі або з використанням модифікованого ретроспективного підходу, при цьому допускається дострокове застосування. В даний час Товариство оцінює вплив МСФЗ 15 і планує застосувати новий стандарт на відповідну дату вступу в силу.

Якщо вище не зазначено інше, очікується, що нові стандарти і тлумачення істотно не вплинуть на фінансову звітність Товариства.

5. РЕКЛАСИФІКАЦІЯ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ ЗА РІК, ЩО ЗАВЕРШИВСЯ 31 ГРУДНЯ 2014 РОКУ (ПОПЕРЕДНЬОГО)ТА ВИПРАВЛЕННЯ ПОМИЛОК

У фінансовій звітності за рік, що закінчився 31 грудня 2014 року, жодних рекласифікацій статей не застосовано.
В зв'язку з неправильним обліком забезпечення на виплату відпусток, було скориговано нерозподілений прибуток попереднього року на 244 тис.грн.

6. РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ, ЩО ПІДТВЕРДЖУЄ СТАТТІ, ПОДАНІ У ЗВІТНОСТІ

Примітки становлять невід'ємну частину цієї фінансової звітності.

Примітки становлять невід'ємну частину цієї фінансової звітності.

6.1. ОСНОВНІ ЗАСОБИ
Станом на 31.12.2014 року на балансі підприємства значаться основні засоби за амортизованою історичною вартістю на загальну суму - 15 729 тис. грн., у т.ч.:
- будівлі та споруди - 12 198 тис. грн.
- машини й обладнання - 2 702 тис. грн.
- транспортні засоби - 150 тис. грн.
- інструменти, прилади й інвентар - 605 тис. грн.
- інші основні засоби - 74 тис. грн.
Балансова вартість по видам основних засобів визначена як різниця між їх первісною вартістю та нарахованою амортизацією і наведена наступним чином: (тис. грн.).
За історичною вартістю Вартість на 01.01.2014 р.
Земельні ділянки --
Будівлі та споруди 12 198
Машини й обладнання 2 605
Транспортні засоби 150
Інструменти, прилади й інвентар 604
Інші --
Всього 15 557

За історичною вартістю Надходження
Земельні ділянки --
Будівлі та споруди --
Машини й обладнання 98
Транспортні засоби --
Інструменти, прилади й інвентар 6
Інші 128
Всього 232

За історичною вартістю Інші зміни
Земельні ділянки --
Будівлі та споруди --
Машини й обладнання --
Транспортні засоби --
Інструменти, прилади й інвентар --
Інші --
Всього 0

За історичною вартістю Вибуло
Земельні ділянки --
Будівлі та споруди --
Машини й обладнання 1
Транспортні засоби --
Інструменти, прилади й інвентар 5
Інші 54
Всього 60

За історичною вартістю Станом на 31 грудня 2014 р.
Земельні ділянки --
Будівлі та споруди 12 198
Машини й обладнання 2 702
Транспортні засоби 150
Інструменти, прилади й інвентар 605
Інші 74
Всього 15 729

За історичною вартістю Накопичена амортизація на 01.01.2014 р.
Земельні ділянки --
Будівлі та споруди 7 439
Машини й обладнання 2 232
Транспортні засоби 148
Інструменти, прилади й інвентар 554
Інші 0
Всього 10 373

За історичною вартістю Нарахування за рік
Земельні ділянки --
Будівлі та споруди 91
Машини й обладнання 142 (143-1)
Транспортні засоби 2
Інструменти, прилади й інвентар 29 (33-4)
Інші 74
Всього 338

За історичною вартістю Станом на 31 грудня 2014 р.
Земельні ділянки --
Будівлі та споруди 7 530
Машини й обладнання 2 374
Транспортні засоби 150
Інструменти, прилади й інвентар 583
Інші 74
Всього 10 711

За історичною вартістю Чиста балансова вартість
Земельні ділянки --
Будівлі та споруди 4 668
Машини й обладнання 328
Транспортні засоби --
Інструменти, прилади й інвентар 22
Інші 0
Всього 5018
На підприємстві встановлена вартісна ознака предметів, що входять до складу малоцінних необоротних активів до 2500 грн. Придбані (створені) основні засоби зараховуються на баланс підприємства за первісною вартістю. Одиницею обліку основних засобів є окремий об'єкт основних засобів.
Протягом звітного 2014 року індексація та дооцінка чи уцінка основних засобів не проводилась.
Амортизація основних засобів та інших необоротних матеріальних активів здійснюється прямолінійним методом із застосуванням діапазону строків корисного використання (експлуатації), встановлених для кожного об'єкта основних засобів.

Інвентаризація проведена згідно наказу Генерального директора ПАТ КВТФ "Кремтекс" № 80 від 07.11.2014 р. станом:
- на 01.12.2014 р.: основних засобів, нематеріальних активів і малоцінного інвентаря, виробничих запасів, готової продукції, незавершеного виробництва, грошових коштів в банках, касі, грошових документів, розрахунків з покупцями, постачальниками та іншими дебіторами та кредиторами.

Результати інвентаризації представлені інвентаризаційними описами та Протоколами засідання робочої комісії по розгляду річної інвентаризації. Відповідно протоколу засідання інвентаризаційної комісії, за результатами інвентаризації надлишків та нестач не виявлено.
6.2. Нематеріальні активи
Протягом 2014 р. залишок нематеріальних активів не змінився і станом на 31.12.2014 рік загальна сума їх становить 792 тис. грн., в тому числі:
- інші нематеріальні активи - 792 тис. грн.
На початок 2014 року накопичена амортизація яких склала 786 тис. грн. Нараховано зносу в 2014 р. 4 тис. грн. На кінець звітного періоду Товариство має нематеріальних активів по залишковій вартості на сума 2 тис. грн. Амортизація нематеріальних активів нараховується прямолінійним методом.
Переоцінок нематеріальних активів за звітний період не було.

На 31.12.2014 року у ПАТ КВТФ "Кремтекс" відсутні нематеріальні активи, які:
- внутрішньо згенеровані;
- мають невизначений строк експлуатації;
На 31.12.2014 року у ПАТ КВТФ "Кремтекс" відсутні нематеріальні активи з обмеженням прав власності, а також нематеріальні активи, закладені в якості забезпечення виконання зобов'язань.

6.3. У підприємства на кінець звітного періоду капітальні інвестиції відсутні.

6.4. Довгострокових та поточних фінансових інвестиції підприємство не здійснювало.

6.5. Інвестиційна нерухомість

ПАТ КВТФ "Кремтекс" надає в операційну оренду частково об'єкти основних засобів, що використовуються у виробництві, для отримання додаткового доходу, тому такі об'єкти основних засобів не відносяться до інвестиційної нерухомості.

6.6. Відстрочені податки

Відстрочені податкові активи станом на 31.12.2014 року відсутні.

6.7. Довгострокові активи, призначені для продажу, та активи групи вибуття
Протягом 2014 року товариством не обліковувалися довгострокові активи, призначені для продажу, та активи групи вибуття.

6.8. Припинена діяльність
В 2014 році товариство не припиняло здійснення окремих видів діяльності, які товариство має право виконувати відповідно до отриманої ліцензії.
6.9. Інші необоротні активи
В році, що завершився 31.12.2014 року ПАТ КВТФ "Кремтекс" не класифікувало жодного об'єкту як інші необоротні активи. Проте не виключено, що у наступних звітних періодах окремі об'єкти будуть визнані як інші необоротні активи. Для забезпечення у майбутньому послідовності у розкритті інформації, її співставності та порівнянності наведена ця примітка.

6. 10. Запаси
До складу запасів входять наступні елементи:
(тис. грн.)
Станом на:
Запаси 01.01.2014 р. 31.12.2014 р.
Виробничі запаси 77 308
Незавершене виробництво 31 --
Готова продукція 327 533
Товари 1 42
Разом 436 883
Виробничі запаси складаються з таких елементів, а саме:
сировина і матеріали - 263 тис. грн.;
паливо - - тис. грн.;
запасні частини - 1 тис. грн.;
малоцінні та швидкозношувані предмети - 44 тис. грн.

Інвентаризація проведена згідно наказу Генерального директора ПАТ КВТФ "Кремтекс" № 80 від 07.11.2014 р. За результатами інвентаризації, які представлені інвентаризаційними описами та Протоколами засідання робочої комісії по розгляду річної інвентаризації.
Відповідно протоколу засідання інвентаризаційної комісії, за результатами інвентаризації надлишків та нестач не виявлено.

6.11. Торговельна та інша дебіторська заборгованість
Дебіторська заборгованість відображається за реальною вартістю.
Склад дебіторської заборгованості:
(тис. грн.)
Станом на:
Склад дебіторської 01.01.2014 р. 31.12.2014 р.
заборгованості
Дебіторська заборгованість
за товари, роботи, послуги 274 1 118
Дебіторська заборгованість за
розрахунками з бюджетом 128 170
Дебіторська заборгованість за
виданими авансами 103 102
Дебіторська заборгованість із
внутрішніх розрахунків -- --
Інша поточна дебіторська
заборгованість 2 471
Інші оборотні активи 0 2
Разом 507 1 863
В склад іншої поточної дебіторської заборгованості станом на 31.12.2014 р. включено залишок витрат майбутніх періодів в сумі 8 тис. грн.
Дебіторська заборгованість за продукцію, товари, послуги на кінець року 1 118 тис. грн., в т.ч. в розрізі її класифікації за строками погашення:
(тис. грн.)
Дебіторська заборгованість за строками погашення Сума
- до 12-ти місяців 1 118
- від 12-ти до 18-ти місяців --
- від 18-ти до 36-ти місяців --
Товариство в 2014 р. не нараховує резерв сумнівних боргів.

Інша поточна дебіторська заборгованість складає 463 тис. грн., в т.ч. в розрізі її класифікації за строками погашення:
(тис. грн.)
Дебіторська заборгованість за строками погашення Сума
- до 12-ти місяців 463
- від 12-ти до 18-ти місяців --
- від 18-ти до 36-ти місяців --
Товариством у 2014 р. списано безнадійної дебіторської заборгованості на суму 1 тис. грн.
Інвентаризація проведена згідно наказу Генерального директора ПАТ КВТФ "Кремтекс" № 80 від 07.11.2014 р. Результати інвентаризації представлені інвентаризаційними описами та Протоколами засідання робочої комісії по розгляду річної інвентаризації. Відхилень не виявлено.

Дебіторська заборгованість за розрахунками з бюджетом на кінець року у сумі 170 тис. грн. складається із сум ПДВ.

На початок 2014 року витрати майбутніх періодів складали 7 тис. грн., на кінець звітного періоду вони склали 8 тис. грн. Дана сума відображена в балансі в складі іншої поточної дебіторської заборгованості по стр. 1040. Виконання робіт за договором №702-2009 від 27.08.2009 р. Розробка та затвердження проекту санітарно-захисної зони підприємства, виконаного відповідно до вимог "Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів" (МПП НТЦ "Промекологія")
Підприємство очікує погашення цієї заборгованості протягом 2015 року.

6.12. Грошові кошти та їх еквіваленти.

На початок 2014 р. Товариство мало грошові кошти в національній валюті в сумі 3 тис. грн., а на кінець 2014 р. - 4 тис. грн., в тому числі:
залишок готівки в касі - 2 тис. грн.;
на рахункових рахунках у банку - 2 тис. грн.;

Грошових коштів та їх еквівалентів в іноземній валюті Товариство не має.

Остання інвентаризація грошових коштів проводилась станом на 01.12.2014 р. згідно з наказом по підприємству № 80 від 07.11.2014 р., відхилень не встановлено.
Обмеження права підприємства на користування грошовими коштами у 2014 році відсутні.

6.13. Забезпечення наступних виплат і платежів - це забезпечення на виплату відпусток працівникам, які на початок звітного періоду складали 316 тис. грн. За рахунок перерахунку резерву на оплату відпусток персоналу по інвентаризації на 31.12.2014 р. залишок забезпечень на виплату відпусток працівникам на кінець звітного періоду він становить 51 тис. грн.
Дані суми відображено в балансі як поточні зобов'язання по стр. 1660.

Непередбачених зобов'язань Товариство не мало і їх облік на позабалансових рахунках не вівся.

6.14. Довгострокові зобов'язання Товариства представлені наступним чином:
(тис. грн.)
Станом на:
Склад довгострокових 01.01.2014 р. 31.12.2014 р.
зобов'язань
Довгострокові кредити банків 4375 4375
Відстрочені податкові зобов'язання -- --
Довгострокові забезпечення 316 --
Інші довгострокові зобов'язання 8 8
Разом 4 699 4 383
Довгострокові кредити банків в сумі 4 375 тис. грн. складається з отриманого від ПАТ "Полтава-Банк" кредит, який не є поточним зобов'язанням згідно з договором № 109 від 10.02.2012 р. та додатковими угодами № 8 від 29.11.2013 р., №9 від 10.02.2014 р. (ліміт заборгованості 4406 тис. грн.).

В заставі згідно кредитного договору знаходяться машини та обладнання, готова продукція.

Інші довгострокові зобов'язання станом на 31.12.2014 р. становлять 8 тис. грн.

Відстрочені податкові зобов'язання станом на 31.12.2014 р. відсутні.

6.15. Поточні зобов'язання
Поточні зобов'язання в балансі підприємства становлять 177 162 тис. грн.
(тис. грн.)
Станом на:
Склад поточних 01.01.2014 р. 31.12.2014 р.
зобов'язань
Короткострокові кредити банків 678 474
Поточна кредиторська заборгованість за:
довгостроковими зобов'язаннями 67 67
товари, роботи, послуги 27 212
Поточні зобов'язання за розрахунками:
- з одержаних авансів 132 2
- з бюджетом 50 121
- зі страхування 98 146
- з оплати праці 207 285
- за розрахунками з учасниками 4 4
Поточні забезпечення -- 51
Інші поточні зобов'язання 704 1334
Разом 1 967 2 696
У статті "Короткострокові кредити банків" відображається сума поточних зобов'язань підприємства перед ПАТ "Полтава-Банк" за отриманим кредитом у формі овердрафту з відновлювальним лімітом 1000 тис. грн., яка на кінець року зменшилась на 204 тис. грн. і складає 474 тис. грн. Договір № 4352 від 21.11.2014 р. з ПАТ "Полтава-Банк" В заставі - машини та обладнання.

Кредиторська заборгованість за розрахунками з бюджетом на кінець року становить 121 тис. грн., а саме:
податку на прибуток 64 тис. грн.;
податку з доходів фізичних осіб 47 тис. грн.;
військовий збір 6 тис. грн.;
орендної плати за землю 4 тис. грн.;

Інші поточні зобов'язання в сумі 1 334 тис. грн. складаються в т. ч. із сум
заборгованості ПАТ "Полтава-Банк" - 1 314 тис. грн.;

6.16. Розкриття інформації про пов'язані сторони

Протягом 2014 року підприємство не здійснювало операцій з пов'язаними сторонами з реалізації готової продукції, робіт, послуг.
Інших операцій з пов'язаними особами не відбувалось.
Протягом 2014 року управлінському персоналу нараховувалась і виплачувалась заробітна плата відповідно до встановленої системи оплати праці. Компенсації та інші виплати керівництву підприємства, іншому управлінському персоналу не здійснювались.
6.17. Персонал та оплата праці
Середньооблікова чисельність персоналу в 2014 році склала 187 осіб.
Чисельність персоналу на 31.12.2015 р. - 191 осіб.
Нараховані витрати на персонал за звітний період:
тис. грн.
Види виплат 2014 р.
Фонд оплати праці усіх працівників, усього 4 224
Фонд основної заробітної плати 3 098
Фонд додаткової заробітної плати 1 075
з нього:
оплата за роботу в нічну зміну 9
оплата за роботу у святкові дні
премії 501
оплата відпусток 353
інші 212
Заохочувальні та компенсаційні виплати 51
Виплати, що не входять до фонду оплати праці:
оплата лікарняних листів 175
У році, що завершився 31.12.2014 року, посадові особи товариства винагороди в грошовій та в натуральній формі не отримували.

6.18. Умовні зобов'язання та активи
У Товариства не було підстав для визнання умовних активів та зобов'язань, так як це привело б до визнання доходу, який ніколи не буде отриманий, а як наслідок, вплине на результати його діяльності та викривлення фінансової звітності.
Страхування
ПАТ КВТФ "Кремтекс" володіє страховими полісами на транспортні засоби та у всіх випадках, що підлягають обов'язковому страхуванню.
ПАТ КВТФ "Кремтекс " схильне політичним, законодавчим, податковим і регулюючим змінам і ризикам, які не покриваються страхуванням. Ніякі резерви зі самострахування не включені до фінансової звітності та виникнення суттєвих втрат і погіршень, пов'язаних з майном, може мати суттєвий ефект для діяльності ПАТ КВТФ "Кремтекс
Судові процеси
У звітному періоді судові процеси, процедури досудового врегулювання спору (які включають вимоги на суму 10 або більше відсотків сумарних активів чи сумарного обсягу реалізації емітента) у яких учасником виступає емітент, члени наглядової ради чи виконавчого органу, інші посадові особи емітента та які стосуються господарської або фінансової діяльності емітента були відсутні.
У розумінні параграфу 92 МСФЗ (IAS) 37, з причини запобігання завдання серйозної шкоди позиціям суб'єкта господарювання в суперечці з іншими сторонами щодо предмету забезпечення, умовного зобов'язання чи умовного активу розкриття інформації, що її вимагають параграфи 84-89 МСФЗ (IAS) 37 ПАТ КВТФ "Кремтекс " не здійснює.
6.19. Ризики
ПАТ КВТФ "Кремтекс " схильне до ринкового ризику, кредитного ризику й ризику ліквідності.
Вище керівництво ПАТ КВТФ "Кремтекс " контролює процес управління цими ризиками.
Ринковий ризик
Ринковий ризик - це ризик того, що справедлива вартість майбутніх грошових потоків за фінансовим інструментом коливатиметься внаслідок змін ринкових цін. Ринкові ціни включають в себе чотири типи ризику: ризик зміни процентної ставки, валютний ризик, ризик зміни цін на товари й інші цінові ризики, наприклад, ризик зміни цін на інструменти капіталу. Фінансові інструменти, піддані ринковому ризику включають в себе кредити та позики, депозити.
Керівництво ПАТ КВТФ "Кремтекс " вважає вплив ринкового ризику на фінансову звітність незначним.
Кредитний ризик
Кредитний ризик - це ризик того, що ПАТ КВТФ "Кремтекс " понесе фінансові збитки, оскільки контрагенти не виконають свої зобов'язання за фінансовим інструментом або клієнтського договору. Кредитний ризик пов'язаний з грошовими коштами та їх еквівалентами, засобами на депозитних рахунках у банках, виданими позиками, авансами, векселями, а також торгової та іншої дебіторської заборгованістю та іншими інвестиціями в цінні папери.
ПАТ КВТФ "Кремтекс " схильне до кредитного ризику, пов'язаному з її операційною діяльністю (насамперед, у відношенні торгової дебіторської заборгованості) та фінансовою діяльністю, включаючи депозити в банках і фінансових організаціях, валютні операції та інші фінансові інструменти.
Концентрація кредитного ризику щодо поточної дебіторської заборгованості є незначною, оскільки клієнтська база є диверсифікованою, а готова продукція користується попитом, про що свідчать несуттєві її залишки на кінець звітного періоду.
З метою зменшення кредитного ризику, ПАТ КВТФ "Кремтекс " веде діяльність з кредитоспроможними і надійними контрагентами, мінімізує авансові платежі видані постачальникам.
ПАТ КВТФ "Кремтекс " співпрацює з більшістю покупців на довгостроковій основі, практика якої дозволяє керівництву вважати ризики непогашення дебіторської заборгованості незначними.
Ризик ліквідності
Ризик ліквідності - це ризик того, що ПАТ КВТФ "Кремтекс " зіткнеться з труднощами при виконанні фінансових зобов'язань.
Методи управління ліквідністю включають середньострокове прогнозування (бюджет затверджується щорічно і коригується щокварталу), короткострокове прогнозування.
ПАТ КВТФ "Кремтекс " затвердило та здійснює політику управління фінансовими ризиками у тому числі через систему бюджетування, аналізу грошових потоків та моніторингу платіжного календарю з метою своєчасного погашення кредиторської заборгованості і забезпечення достатності грошових коштів для розрахунків.
Інші фактори ризику, які можуть вплинути на фінансово-господарську діяльність ПАТ КВТФ "Кремтекс":
- політична нестабільність;
- рецесія;
- зниження темпів економічного розвитку;
- зростання інфляції;
- зниження у споживачів упевненості в майбутньому;
- зростаюча конкуренція;
- внутрішня економічна політика країн-імпортерів;
- порядок сертифікації продукції підприємства в країнах-імпортерах;
- розвиток нових технологій та орієнтація споживачів на технічні інновації визначеного характеру;
- висока ступінь залежності виробництва від постачань комплектуючих та матеріалів.

7. ДОХОДИ ТА ВИТРАТИ
Товариство відображає чистий дохід від реалізації, який дорівнює валовому доходу від реалізації за мінусом знижок, повернення проданих товарів та податків з продажу (ПДВ).
Визнані доходи від звичайної діяльності за 2014 рік класифікуються в бухгалтерському обліку ПАТ КВТФ "Кремтекс" за такими групами:
(тис. грн.)
Дохід За 2013 р. За 2014 р.
Чистий дохід від реалізації продукції
(товарів, робіт, послуг) 6 433 10 026
Інші операційні доходи 649 801
Інші фінансові доходи -- --
Інші доходи 12 --
7 094 10 827
У статті "Дохід (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг)" відображено чистий дохід (виручка) від реалізації продукції, товарів, робіт або послуг, з вирахуванням наданих знижок, повернення проданих товарів та податків з продажу.

У статті "Інші операційні доходи" відображено суму 801 тис. грн. і класифікуються в бухгалтерському обліку за такими групами:
(тис. грн.)
Інші операційні доходи Сума
Дохід від операційної оренди активів 611
Дохід від реалізації інших оборотних активів 2
Дохід від операційної курсової різниці 146
Одержані штрафи, пені, неустойки --
Дохід від реалізації фінансових інвестицій --
Дохід від безоплатно одержаних активів --
Дохід від неопераційної курсової різниці --
Інші доходи 42
Разом 801
Фінансовий результат на підприємстві за 2014 рік - прибуток, який склав 902 тис. грн.

Витрати

Облік витрат в бухгалтерському обліку відображався одночасно із зменшенням активів, або із збільшенням зобов'язань з визнанням доходів за цими операціями.
До виробничої собівартості продукції (робіт, послуг) в 2014 р. були включені такі операційні витрати за елементами:
(тис. грн.)
Витрати Сума
Матеріальні затрати 2 110
Витрати на оплату праці 4 220
Відрахування на соціальні заходи 1 573
Амортизація 347
Інші операційні витрати 877
Разом 9 127
Інші витрати складають 378 тис. грн. в т.ч.:
(тис. грн.)
Інші операційні витрати Сума
Витрати від операційної курсової різниці --
Собівартість реалізованих інших оборотних активів 2
Визнані штрафи і пені 108
Утримання об'єктів житлово-комунального і
соціально-культурного значення --
Втрати від неопераційної курсової різниці --
Списання необоротних активів --
Інші витрати 268
Разом 378
Товариством ведеться облік витрат, пов'язаних з операційною діяльністю, які не включаються до собівартості реалізованої продукції, які поділяються на адміністративні витрати у сумі 1 700 тис. грн. і витрати на збут у сумі 189 тис. грн.

Інші фінансові витрати становлять 782 тис. грн., в тому числі проценти по кредитах банків в сумі 771 тис. грн. та інші фінансові витрати в сумі 11 тис. грн.

Прибуток на акцію
Прибуток на акцію розраховується шляхом ділення прибутку, що припадає на власників простих акцій, на середньозважену кількість простих акцій, що знаходилися в обігу протягом періоду. У ПАТ КВТФ "Кремтекс " відсутні конвертовані облігації й
опціони на акції, які потенційно можуть бути конвертовані у прості акції, що
унеможливлює ефект розбавлення прибутку на акцію. Прибуток на акцію за 2014 р. не
обраховувався у зв'язку зі збитковістю.

8. ЗВІТ ПРО РУХ ГРОШОВИХ КОШТІВ

Відповідно до МСБО для складання Звіту про рух грошових коштів Товариство застосовує прямий метод, за яким розкриваються основні види валових надходжень грошових коштів чи валових виплат грошових коштів із розкриттям конкретних джерел та напрямів використання.
Звіт про рух грошових коштів відображає грошові потоки протягом періоду згідно з поділом діяльності на операційну, інвестиційну та фінансову.
Класифікація за видами діяльності надає інформацію, яка дає користувачам змогу оцінювати вплив цих видів діяльності на фінансовий стан суб'єкта господарювання і суму його грошових коштів та їх еквівалентів.
Таку інформацію Товариство використовує для оцінки взаємозв'язку наведених вище видів діяльності.
Сума грошових потоків від операційної діяльності є ключовим показником того, якою мірою операції суб'єкта господарювання генерують грошові кошти, достатні для погашення позик, підтримки операційної потужності суб'єкта господарювання без залучення зовнішніх джерел фінансування.
Грошові потоки від операційної діяльності визначаються переважно основною діяльністю суб'єкта господарювання, яка приносить дохід.
Чистий рух коштів від операційної діяльності склався із:
надходжень від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) - 9 432 тис. грн., повернення авансів - 7 тис. грн.; надходжень від операційної оренди - 738 тис. грн., інших надходжень - 41 тис. грн.;
витрачань на оплату товарів, робіт, послуг - 2 826 тис. грн., оплату авансів - 91 тис. грн.; працівникам - 3 424 тис. грн., зобов'язань з податку на додану вартість - 12 тис. грн., зобов'язань з податку на прибуток - 20 тис. грн., відрахувань на соціальні заходи - 1 684 тис. грн., зобов'язань з інших податків, зборів - 656 тис. грн., інших витрачань - 656 тис. грн.
Обчислений чистий рух грошових коштів від операційної діяльності позитивний і дорівнює 564 тис. грн.
В результаті інвестиційної діяльності було отримано надходжень від погашення позик 97 тис. грн.; а витрачено 177 тис. грн. на придбання необоротних активів, надання позик 122 тис. грн. Рух грошових коштів від інвестиційної діяльності від'ємний і склав 202 тис. грн.
За результатами фінансової діяльності було отримано позику банку на суму 787 тис. грн. Пріоритетними видатками стали розрахунки, пов'язані з фінансовою діяльністю: Товариство проводило виплати грошових коштів для погашення отриманих позик у сумі 991 тис. грн.; сплату відсотків 151 тис. грн. Рух грошових коштів від фінансової діяльності від'ємний і склав 355 тис. грн.
Чистий рух коштів за 2014 рік становить 7 тис. грн.
За даними Балансу залишки грошових коштів підприємства на початок періоду 3 тис. грн., на кінець періоду - 4 тис. грн., тобто залишки збільшились на 1 тис. грн.
Залишок коштів у касі на початок періоду 2 тис. грн., на кінець звітного періоду 2 тис. грн.

9. ВЛАСНИЙ КАПІТАЛ
Засновниками ПАТ КВТФ "Кремтекс " виступають члени орендного підприємства, колишні працівники підприємства та інші громадяни, що взяли участь у викупі державного майна орендного підприємства Кременчуцької швейної фабрики, згідно до плану його приватизації та договору купівлі-продажу від 28.04.1995 р. № КП-370, укладеного з Фондом Державного майна України м. Києва, зареєстрованого виконавчим комітетом міської Ради народних депутатів 26.05.1995 р. № 38.
Склад власного На початок На кінець
капіталу звітного періоду звітного періоду
(тис. грн.) (тис. грн.)
Статутний капітал 735 735
Нерозподілений прибуток (1170) (24)
Вилучений капітал (20) (20)
Усього (455) 691
Згідно довідки Національного депозитарію України від 26.03.2014 р. №54378 щодо інформації про акціонерів - юридичних осіб і спільної кількості - фізичних осіб:

Відомості про акціонерів:
Станом на 31 грудня 2014 року акціонерами ПАТ КВТФ "Кремтекс " є:
Юридичні особи
Найменування (або ПІБ) акціонера 31391659 Приватне підприємство "Полтава-агроальянс" (Україна)
Номінальна вартість (грн.) 665 570,40
Кількість акцій (шт.) 262 321 15000
Частка в статутному капіталі (%) 85,6819
4,8994
Фізичні особи
230 акціонер
Номінальна вартість (грн.) 49 548,00
Кількість акцій (шт.) 20 645
Частка в статутному капіталі (%) 6,7433
Емітент
Номінальна вартість (грн.) 19 658,40
Кількість акцій (шт.) 8 191
Частка в статутному капіталі (%) 2,6754
Всього
Номінальна вартість (грн.) 734 776,80
Кількість акцій (шт.) 306 157
Частка в статутному капіталі (%) 100
На 01.01.2014 р. статутний капітал ПАТ КВТФ "Кремтекс " заявлений та сплачений повністю склав 734 776,80 грн., складом з 306 157 простих іменних акцій номінальною вартістю 2,40 грн. Акції Товариства випущені в документарній формі - свідоцтво про випуск видано Полтавським територіальним управлінням ДКЦПФР № 15/16/1/05 від 22.07.2005 р. Статутний капітал товариства станом на 31.12.2011 р. повністю сплачений. Державна частка відсутня. Протягом 2014 р. змін в розмірі Статутного капіталу не відбувалось.

Резервного капіталу на кінець звітного періоду підприємство не має.

Викуп акцій власної емісії в 2014 р. Товариство не проводило.

Власний капітал на протязі звітного року збільшився на 1 146 тис. грн. за рахунок отриманого прибутку.

Вилучений капітал, у вигляді викуплених товариством у акціонерів та не анульованих і не перепроданих у звітному періоді акцій, станом на 31.12.2014 р. складає 20 тис. грн.

У ПАТ КВТФ "Кремтекс " в 2014 р. відбулись інші зміни у власному капіталі на суму 244 тис. грн. за рахунок перерахунку резерву на оплату відпусток персоналу по інвентаризації на 31.12.2014 р.

Непокритий збиток на початок звітного періоду склав 1 170 тис. грн. За результатами фінансово-господарської діяльності за 2014 р. ПАТ КВТФ "Кремтекс" отримало чистий прибуток в сумі 902 тис. грн. і з урахуванням інших змін в сумі 244 тис. грн. на кінець звітного періоду Товариство має непокритий збиток в сумі 24 ти. грн.

Величина чистих активів Товариства станом на 31.12.2014 року збільшилась на 1 146 тис. грн. і складає суму 691 тис. грн., тобто менше суми статутного фонду (капіталу) Товариства на 44 тис. грн.



10. Події після дати балансу
Події після звітної дати - це події, які дійсно відбулися, але про які на дату складання звітності ще не було відомо, подією після звітної дати визнається факт господарської діяльності, який надав або може вплинути на фінансовий стан, рух грошових коштів або результати діяльності організації і який мав місце в період між звітною датою і датою підписання бухгалтерської звітності за звітний рік.

З дати фінансової звітності до дати її затвердження подій, після дати балансу у розумінні МСБУ10 не відбувалося.



Генеральний директор Мисник Д.М.

Головний бухгалтер Галайда Л.М.